Sökmotoroptimering

Hur lär man sig sökmotoroptimering enklast?

Sökmotoroptimering (SEO) är ett ganska komplext ämne som innehåller väldigt mycket saker att lära sig. Men hur gör man egentligen för att lära sig det på så enkelt sätt som möjligt? Det finns många svar på det men enligt mig så är det nog genom att kolla på hur andra gör. Problemet med SEO-branschen är att folk vill inte dela med sig av deras strategier.

Följ Webb365s Polenprojekt

Eftersom jag har väldigt bra kunskaper om sökmotoroptimering så tänkte jag på hur jag enklast delar med mig av dom och då kom jag på idéen att starta ett projekt som jag bloggar om och delar med mig det jag gör utöver det så svarar jag på alla frågor kring projektet. Projektet går ut på att jag bygger 11 stycken webbplatser om olika städer i polen plus en webbplats om polen. Under projektets gång kommer jag blogga om det på Webb365.se blogg. Detta kommer göra att folk kan på ett enkelt sätt lära sig hur man gör.

När jag startade projektet hade jag inget och det var meningen för att kunna visa att det tar tid att bygga bra sajter och för att visa hur jag tex väljer domännamn eller sätter upp trafik spårning.

Första inlägget

Jag har redan hunnit publicera två inlägg det första handlar om själva historien bakom projektet. Varför jag just valde polen. Själva planeringen och hur jag får tag på domäner och vilka domäner jag väljer. Hur själva webbplatsen ser ut. Att jag väljer WordPress som platform för det hela. Det första inlägget hittar ni här:

https://webb365.se/antligen-dags-nytt-projekt-polen-guru/

Andra inlägget

Andra inlägget publicerade jag en vecka efter projektet hade startat och då hade jag lite mer att komma med. Jag hade statistik på trafiken för 2 av sajterna och en exakt lista på vad jag har gjort på båda sidorna. Utöver det skrev jag ihop en kort guide på hur man får tag på bra bilder till sin webbplats helt gratis. Jag skrev också hur jag gjorde för att flytta över innehåll från en gammal webbplats till en ny utan att tappa placeringar i sökmotorerna. Ni hittar andra inlägget här:

https://webb365.se/polen-guru-vaxer-artiklar-warsawa-nu-flyttad-warszawa-gurupolenprojektet/

Tredje inlägget

Tredje inlägget har äntligen lite mer information om man jämför med dom andra. Detta är på grund av att det nästan har gått en hel månad och då börjar man se resultat. Här ovan ser ni lite statistik om hur sidorna ligger till i sökmotoresluteten. Utöver det finns det många andra tips och ytliggare statistik. Det finns också ett specialbyggt tilläg för projektet som gör att wordpress automatiskt visar innehållsmängd på sidan.

https://webb365.se/skaffar-lankar-sidorna-uppbyggdapolenprojektet/

Framtiden för projektet

Jag kommer fortsätta att uppdatera projektet på Webb365.se bloggen. Jag kan redan säga en del av vad som kommer komma upp i nästa inlägg och det är hur jag gör för att se vilka sökord jag syns på i Google. Varför jag öppnar en Google my business profil. Lite om hur jag planerar använda social medier för att öka trafiken nu i början när det är väldigt lite trafik från sökmotorerna. Om detta projektet låter intressant för er och ifall ni vill följa det så gör ni det enklast genom att gå med i projektet utvecklingens egna nyhetsbrev.

 

Föregående inlägg

De största e-handelsplattformarna i Sverige

Nästa inlägg

Övervaka din webshop