Starta webshop

Måste jag ha ett webbhotell?

Om man vill ha en websida eller webshop måste man först ha ett domännamn som kommer att bo någonstans dvs. på ett webbhotell.
Men måste man ha ett webbhotell om man tänker ha en webshop?

Både ja och nej. Det bero på.

Om du väljer en e-handelslösning som t.ex. Starweb då behöver du inte ha ett för att Starweb placerar din webshop på egna servrar i deras webbhotell. Men om du skall bygga själv en webshop som open source-webshop som t.ex. AShop då måste du ha ett.

Både domännamn och webbhotell kan du köpa hos dom flesta leverantörerna. För att hitta ett bra webbhotell rekommenderar vi att man använder sig av en webbplats som heter testwebbhotell.se. Dom har otroligt många guider om svenska webbhotell och det kan vara en bra start.
Jag köper alltid mina domäner hos one.com om jag behöver också webbhotell på en gång, men när jag behöver endast domännamn då köper jag hos Loopia och sedan flyttar jag det till ett annan webbhotell i USA som jag använder i kombination med andra kanon bra Internetverktyg och som är just nu gratis för mig. Om du har några stycken websidor kan du också ha en gratis webbhotell. Du kan läsa mera här.
och eftersom jag vill ha det så billigt som möjligt då väljer jag just de här alternativen som jag har testat nu i några år och fungerar utmärkt.

Men som sagt beroende på hur vill du ha din webshop kan du behöva ett webbhotell eller inte behöva.

Föregående inlägg

Lyckas du med dina nyhetsbrev?

Nästa inlägg

64 Facebook tips för din företagssida

2 Kommentarer

 1. på 9 december, 2012 vid 05:04

  Hej! Nu har jag hittat din blogg igen. tckeyr att den nya headern e4t superfin, det e4r en je4ttebra bild pe5 dig. Kul att le4sa om din utbildning och fe5 tips pe5 hur man kan jobba med sje4lvke4nslan, det behf6ver vi alla ibland!

  • Profilbild
   på 11 maj, 2013 vid 23:46

   🙂