Driva företag/ webshopStarta webshop

Sälja på nätet

Jag har skrivit redan lite om hur hittar du produkter till en webshop, internetbutik här och här lite om vad skall man sälja i en webshop, och här också lite.
Allt information är viktig – kom ihåg att du måste blir proffs i din bransch – ju mera kunskap om branscher har du dessto bättre. Och det handlar inte endast om branschen inom produkter vilka du säljer, men online-branschen också – webshop-branschen eller e-handel- branschen – kalla det hur du vill.
Ok, men du har fortfarande ingen aning vad skall du sälja, du vet bara att du vill.

Jag förstår – jag visste länge, länge att jag vill ha eget, men lika, lika länge visste jag inte vad skall jag sälja – tills jag har fått mitt aha upplevelse ett vacker morgon.
Fast du behöver inte vänta på ett aha upplevelse – ibland kan det ta hela liv att vänta på det….

Men tänkt först på din hobby – går det att sälja något från den här delen? Du kanske kan utveckla det? Att sälja behöver inte vara bara varor: du kan sälja utbildningar, biljetter, presentkort, tjänster – du kan vara en mellanhand i försäljningen bland olika partner  men kom ihåg regler som jag skriver här om.
Och den första viktigaste: Sälj produkter som folk behöver.

Hur vet du vad folk behöver?
Hmmm.

Du kan göra en undersökning bland dina vänner, bekanta, kompisar, kompisars bekanta och etc – men kanske dina kompisar har likadana intressen eller helt annorlunda och du kommer inte att ta fram hela sanningen om produkten verkligen behövs eller inte? Ja, det finns risk för det. Jag undrar alltid hur går det till med alla undersökningar som presenteras i media och oftast tänker jag: mig har ingen frågat och jag tänker helt annorlunda än de 95% som har svarat ja….

Men idag finns det en kanon verktyg som farbror Google hanterar på nätet. Du kommer att sälja på nätet och därför måste du undersöka nätet och inte dina bekanta som kanske 50% av dem handlar inte på nätet- därför undersökning bland dem blir direkt fel. Du skall koncentrera dig till nätet.

Så – farbror Google – jag kommer berätta mycket om Google här. Det är så att Google äger helt enkelt och vi kanske kan inte tycka om det ibland men Google gör allt att hjälpa oss att hitta på nätet det vad vi söker efter som konsumenter. Och om vi som säljer skall följa efter för att vara med och hjälpa med det vad folk söker efter kommer vi att ta en del av vinsten på Internet.

Så vilken verktyg? Google Keyword Tool.
Här kan du skriva en fras eller ett ord och se hur många söker efter produkten eller om någon söker etter den överhuvudtaget.

 

 

 

Föregående inlägg

Satsa på bra texter i din webshop

Nästa inlägg

Innan du startar webshop eller företag...